Vi FSC certifierar oss!

Vi håller på att FSC certfiera oss. Inom några veckor har vi vårt FSC certifikat och då tar vi vårt miljöarbete ett steg längre. Vi är sedan tidigare Svanen och ISO14001 certfierade. På www.fsc.org finns det mer information om vad FSC betyder.

Men i korthet står FSC för:
FSC, Forest Stewardship Council, är en internationell organisation som främjar ett miljöanpassat, socialt ansvarstagande och ekonomiskt livskraftigt bruk av världens skogar. Under de senaste 12 åren har över 84 miljoner hektar i fler än 82 länder varit certfierade enligt FSC-standard (som omfattar 2% av världens skogar) medan flera tusen produkter produceras med hjälp av FSC-certifierat trä och bär FSC varumärke. FSC blir allt mer efterfrågat av kunder som letar efter ett hållbart papper. FSC varumärke kan visas på produkter som innehåller en blandning av FSC-certfierade, återanvända och kontrollerade fiber. FSC varumärke identifierar produkter från välskötta skogar. Det är det globala riktmärket för ansvarsfullt skogsbruk.

Chain of Custody
Chain of custody (CoC) är den väg att gå för de råvaror som skördas från en certifierad skog vad gäller bearbetning, produktion, distribution och tryckning till en slutlig produkt som skall till en slutkund. Vi är stolta över att ha förtjänat CoC:s certifiering från FSC.